PVC i ALU prozori i vrata

PVC ponuda

Možemo Vam ponuditi profile koje sami proizvodimo petokomorni Bauwin i sedmokomorni Baufens. Takođe za zahtjevnije kupce u ponudi imamo i Njemački brend PVC profila Gealan serije 8000 (ozn. S8000) i 9000 (ozn. S9000).

Bauwin petokomorna tehnologija dizajnirana za optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Dva nivoa dihtovanja, osiguravaju dobru nepropusnost kod pljuskova, optimalnu zaštitu na udar vjetra i superiornu zvučnu izolaciju. Dostupno sa duplim staklom od 24mm i troslojnim staklom takođe 24mm. 70mm debljina profila. Dugotrajnost prozora i vrata zahvaljujući korištenju kvalitetnih sirovina u proizvodnji.

Baufens sedmokomorna tehnologija dizajnirana za optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Tri nivoa dihtovanja, osiguravaju dobru nepropusnost kod pljuskova, optimalnu zaštitu na udar vjetra i superiornu zvučnu izolaciju. Dostupno sa duplim staklom od 24mm i troslojnim staklom od 36mm.

Svi profili su ojačani pocinčanim čeličnim profilima, a u skladu sa tehničkim normama proizvođača. Debljina pocinčanog čeličnog ojačanja od 1.2mm do 2.0mm. Prema Vašem zahtjevu, u prilici smo Vam ponuditi i termoizolaciono staklo sa Low-e premazom i punjenjem argonom. Okovi korišteni za izradu PVC proizvoda su produkt renomiranih firmi Fornax i Roto, koje svojim korisnicima pružaju visokotehnološku zaštitu od provale RC1 - RC-4.

PVC profili

Bauwin

Broj komora: 5
Ispuna: 24 mm staklo
Okov: Fornax ili Roto

Baufens

Broj komora: 7
Ispuna: 24 ili 36mm staklo
Okov: Fornax ili Roto

Gealan S8000

Broj komora: 5
Ispuna: 24 - 44mm staklo
Okov: Fornax ili Roto

Gealan S9000

Broj komora: 6
Ispuna: 24 - 44mm staklo
Okov: Roto

ALU ponuda

Sve vaše zahtjeve možemo odraditi i pomoću aluminijuma. U ponudi imamo četiri vrste ALU profila.

 • Termo ALU profil T85 mm
 • Termo ALU profil T65 mm
 • Termo ALU profil T50 mm
 • Hladni ALU profil Z50 mm
 • Aluminij je izuzetno lagan materijal, male gustoće, stabilan i ne opterećuje konstrukciju. Posjeduje veliku mogućnost oblikovanja. Aluminij je trajan i postojan kao građevinska komponenta bez promjena osobina tijekom vremena. U potpunosti se može reciklirati. Neotrovan je i ne šteti okolini. Nema otrovnih isparavanja i nezapaljiv je. Ima mogućnost varenja, ali pri obradi ne iskri. Dobar je vodič topline i električne energije. Otporan je na koroziju uslijed atmosferskih promjena. Dekorativnog je izgleda i pruža velike mogućnosti kod odabira boja. Jednostavan je za održavanje u interijeru i eksterijeru. ALU prozori su iznimno važan građevinski i izolacijski element. Uz svoju funkcionalnu namjenu prozori moraju zadovoljiti i estetsku i izolacijsku zadaću.

  ALU profili

  Sistem profila Termo 85

  Sistem profila Termo 65

  Sistem profila Termo 50

  Sistem profila Hladni Z50


  Naša misija je zadovoljan kupac !